De nieuwe iPhone 2018: alle verwachtingen op een rij

Drie nieuwe iPhones: twee high-end en een kleurrijke budget-versie

Net als vorig jaar worden dit jaar drie nieuwe iPhones geïntroduceerd: twee high-end toestellen en een budget-versie. De twee high-end toestellen, een 5.8 inch en 6.5 inch-versie, bouwen duidelijk voort op de vorig jaar geïntroduceerde iPhone X. Beide dus met een randloos OLED-scherm en de bekende inkeping aan de bovenkant van het scherm. De exacte naam is nog even gissen, maar iPhone XS lijkt aldus kenners vooralsnog de meest voor de hand liggende.

De derde iPhone wijkt qua design niet veel af van de XS, maar zal vanwege de gebruikte materialen een stuk voordeliger uitpakken. Dit budget-model heeft daarmee nu al alles in zich om een van de populairste toestellen uit de Apple-stal te worden. De verwachtingen zijn daarom direct al hooggespannen, want met een LCD-scherm van 6,1-inch, een TrueDepth-camerasysteem met Face ID en vooral de vele frisse kleurenopties, voorspellen Apple-trendwatchers een heuse stormloop op dit toestel, dat als opvolger van de iPhone 8 waarschijnlijk iPhone 9 genoemd zal worden.

Apple zet (wederom) de nieuwe standaard

Met de aanstaande introductie van deze drie top-toestellen zet Apple wederom de concurrentie op scherp. Hierbij hebben zij duidelijk de iPhone X uit 2017 als beginpunt genomen en van daaruit een verbeteringsslag gemaakt. Hieronder de opvallendste verwachtingen op een rij:

  • Snellere processor en besturingssysteemApple introduceert met de nieuwe iPhones ook de nieuwe A12-chip: een kleine chip die niet alleen sneller, maar ook energiezuiniger is dan diens voorganger: de A11 Bionic. Combineer dit met 25 procent meer werkgeheugen en een gloednieuw besturingssysteem in de vorm van iOS 12, en je krijgt een iPhone die naar verwachting 20 tot 30 procent sneller én energiezuiniger is dan de X.
  • Lightning is verleden tijdDe nieuwe iPhones zijn energiezuiniger met een langere accuduur als gevolg, maar tegen de tijd dan je dan toch moet opladen zal je jouw oude opladers mogelijk niet meer kunnen gebruiken. Apple heeft naar alle waarschijnlijkheid de Lightning-poort namenlijk vervangen voor de universele USB C connector. Draadloos opladen blijft overigens natuurlijk nog wel mogelijk.
  • Sterkere behuizingHopelijk behoren krassen binnenkort tot de verleden tijd aangezien de glazen behuizing van de nieuwe iPhone met het gloednieuwe Gorilla Glass 6 straks tot wel twee keer sterker dan die van de iPhone X.
  • Meer geheugenEen interessant gerucht dat verder nog de ronde doet, is een mogelijke vergroting van het interne geheugen van de nieuwe high-end toestellen. Waar je bij de iPhone X nog kon kiezen uit een intern geheugen van 64 of 256 GB, lijkt Apple dit jaar ook een versie met maar liefst 512 GB geheugen uit te willen brengen. Aangezien het geheugen van een iPhone niet is uit te breiden met een SD-kaart, is dit zeker een welkome aanvulling.

Hieronder een overzicht van alle geruchten en (torenhoge) verwachtingen van de nieuwe iPhones, afgezet tegen hun voorgangers. Let op, dit zijn nog altijd ‘slechts’ verwachtingen… pas na de officiële presentatie van 12 september kunnen we deze bevestigen. 

iPhone: 2018 vs 2017Ok, dat zijn ze voor nu. Spannend! Wij zitten 12 september in ieder geval aan de tv (of eigenlijk: laptop) gekluisterd voor de release. Jullie ook?

Alvast bestellen? Of op de hoogte blijven? Laat het ons weten! 

Hebben?

Bestel direct