Uitlijnspecialist Lammert van der Meulen uit Oosternijkerk wilde optimaal bereikbaar zijn in zijn werkplaats en tijdens de proefritten die hij maakt. A-communicatie zorgde voor een Voip pakket waarbij zijn mobiele telefoon, gekoppeld aan het vaste nummer, verbonden werd met een headset. Om goed uitleg te geven en te zorgen voor een optimale bereikbaarheid kwam ik regelmatig bij Lammert over de vloer. Na een aantal aanpassingen werkte het systeem perfect en kan Lammert bij inkomende bellers voortaan prima doorwerken.

Tijdens één van deze bezoekjes kwam het circuit rijden ter sprake. Dit was ook niet verwonderlijk; een raceauto zó prominent in de zaak geeft al snel aanleiding tot een leuk gesprek. Lammert vertelde mij dat de eerstvolgende rit op het circuit van Assen zou plaatsvinden en dat deze in het teken stond van KiKa. Sake Boskma zou ook van de partij zijn en Lammert vroeg of ik hier belangstelling voor had. Natuurlijk zei ik geen nee!

Er reden verschillende historische raceauto’s mee, waaronder Lammert in zijn Ford Escort MKII RS2000 uit 1979. Bezoekers konden tegen betaling meerijden en de opbrengst was in zijn geheel voor KiKa, het fonds tegen kinderkanker. De enige domper op de feestvreugde: uiteindelijk reed Lammert de motor stuk. Ondanks dat was het een dag om niet meer te vergeten!